O mnie
Przekonaj się, że żywienie ma znaczenie

Dietetyka z pasją i nauką w tle
Jestem dietetykiem klinicznym, doktorem nauk medycznych i nauk o zdrowiu z ponad 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Ukończyłam studia jako najlepsza absolwentka kierunku dietetyka kliniczna na Pomorskim Uniwersytecie Medycznym w Szczecinie w 2014 roku. Jestem w gronie najlepszych absolwentów PUM.
W 2020 roku uzyskałam tytuł doktora nauk medycznych i nauk o zdrowiu.
Swoje ponad 11-letnie doświadczenie zawodowe w pracy z dziećmi i dorosłymi zdobywałam, pracując w kilku ośrodkach leczniczych w Szczecinie, a także poza miastem.
W 2013 roku rozpoczęłam pracę w znanej szczecińskiej placówce medycznej MEDICUS, gdzie prowadziłam indywidualne poradnictwo dietetyczne. Od 2014 roku związana z Oddziałem Pediatrii, Gastroenterologii i Reumatologii w Szpitalu „Zdroje”. W latach 2014-2017 przyjmowałam pacjentów w prywatnej przychodni MERITUM w Kamieniu Pomorskim.
Przez moje ręce przeszło już setki pacjentów (ponad 700). Od lat z powodzeniem udzielam moim Podopiecznym wsparcia i porad w zakresie dietetyki, zdrowego odżywiania w zdrowiu i chorobie oraz przygotowywałam dla nich efektywne indywidualne plany żywieniowe, pomagając odzyskać zdrowie, dobre samopoczucie i wysoki komfort życia.
Swoją wiedzę zgłębiam nieustannie, uczestnicząc (w roli prelegenta oraz słuchacza) w licznych zjazdach, konferencjach, szkoleniach czy webinarach z zakresu dietoterapii różnych jednostek chorobowych.
Jestem autorką i współautorką wielu publikacji naukowych o tematyce żywieniowej i klinicznej w czasopismach uznawanych za najbardziej prestiżowe na świecie.
Praca jako dietetyk kliniczny jest moją ogromną pasją. Z ogromnym zaangażowaniem witam w swoim Gabinecie kolejnych Pacjentów, którzy obdarzyli mnie zaufaniem i chcą, bym poprowadziła ich po dietetycznej drodze do poprawy zdrowia za pomocą żywienia.
Zawsze do każdego Pacjenta podchodzę indywidualnie, określam dokładnie sytuację zdrowotną, uwzględniam osobiste preferencje danego Pacjenta, jak również wnikliwie analizuję wyniki Jego badań. W swojej pracy wykorzystuję najnowszą wiedzę w obszarze żywienia człowieka i suplementacji, bazuję na medycynie opartej na dowodach naukowych (EBM) i dorobku naukowym największych autorytetów z dziedziny żywienia człowieka w Polsce i na świecie.

Moją misją jest profilaktyka chorób poprzez żywienie, a jeśli choroba już się pojawiła to wspomaganie jej leczenia za pomocą odpowiednio dobranej diety.
Zapraszam do współpracy!
Nagrody i wyróżnienia
- I miejsce w konkursie na najlepszą pracę dyplomową (2014 Wrocław)
- Wyróżnienie dla najlepszego Absolwenta kierunku Dietetyka Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie w roku 2014
Publikacje
- „Chronic milk-dependent food protein-induced enterocolitis syndrome in children from West Pomerania region” (Nutrients, 2021)
- „Metabolic risk factors of coronary heart disease in relation to anthropometric measures in nonalcoholic fatty liver disease patients following dietary intervention” (Pomeranian Journal of Life Sciences, 2016)
- „Niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby (NAFLD) – żywienie ma znaczenie” (Congressus Dietetica, 2017)
- „Reduction of sitting time has a positive effect on the decrease of insulin resistance in patients with non-alcoholic fatty liver disease” (Przegląd Gastroenterologiczny, 2016)
- „Karmienie piersią w teorii i praktyce w regionie Pomorza Zachodniego” (Pediatria Polska, 2016)
- „Teoria vs praktyka w aspekcie karmienia naturalnego – sytuacja w województwie zachodniopomorskim” (Congressus Dietetica, 2015)
- „Nutritional strategies for the individualized treatment of non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) based on the nutrient-induced insulin output ratio (NIOR)” (International Journal of Molecular Sciences, 2016)
- „The analysis of the fatty acids dynamics and changes in the blood of patients with non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD)” (International conference on diabetes and metabolism, 2017)
- „Is the eicosanoids profile a helpful marker in the diagnosis NAFLD progression” (International conference on diabetes and metabolism, 2017)
- „Fatty acid changes help to better understand regression of nonalcoholic fatty liver disease” (World Journal of Gastroenterology, 2015)